Your Cart
Loading

Sådan skal du rense nødder før indtagelse


Fytinsyre findes i kliddet i alle slags korn, samt i den hinde, der danner overflade på nødder og frø.  Fytinsyre hindrer optagelse af kalcium, magnesium, jern, kobber og zink. ​ Fytinsyre kan desuden neutralisere vore egne fordøjelsesenzymer, hvilket skaber de fordøjelsesproblemer, som mange mennesker, der spiser uspiret korn, oplever;  Der er desuden mange videnskabelige undersøgelser, der tyder på en direkte sammenhæng mellem indtag af korn og flere former for gigt. ​


Fytinsyre findes som nævnt også i overfladen på nødder og frø. Som du sikkert har bemærket, anbefaler mange helse- og ernæringseksperter at indtage nødder og frø, og udvalget er bredt i helsekostbutikkerne.  


For at undgå fytinsyren ligges de i blød i renset vand i 5-8 timer for at undgå det.  Skyl dem to gange med vand og lad dem tørre lidt og opbevares på køl og nu kan du nyde dem.

Copyright © Nina Sjælens Univers 2025. Alle rettigheder forbeholdes.