Æblesurdej opskrift

Brug æblesurdej istedet for gær, da gær er MSG og det skader dit helbred.

Æblesurdejen er nem at lave og det er vildgæren i det, som får dit brød til at hæve.

Du skal bruge:

4 store æbler (gerne tunge, dem er der mest væske i)


Rens dine æbler i vand og lidt citronsaft I 15 minutter og skyl dem efter de 15 minutter, skær stilk, kernehus og blomst fra og smid det ud ogdet resterende der er tilbage blender du i en foodprocessor indtildet er næsten flydende (se foto hvordan det skal se ud)


Såskal du putte det ned i en glas krukke med løst låg på ellerBPA-FRI plastik bøtte og der røres rundt 1 gang dagligt i 7 dage

og så er den klar til at bruge i dit bagværk.



Du skal bruge 4 dl æblesurdej til 1 kg mel, når du bager brød.


Ognår du har målt de 4 dl af I et deciliter mål, skal du hælde vandop I indtil der er fyldt op til 9 dl.


Huskat melet også skal være uden tilsætningsstoffer og uden E-numre.




Se hvilket mel du kan bruge lige her:


Når du bager brød med det i, så skal brødet efter det er kølet af dvs. dagen efter du har bagt, så skal det opbevares i køleskabet pakket ind i bagepapir og en frysepose.


God fornøjelse med at lave æblesurdejen og med at bage!