Citronsyre / Citric Acid / E-330
Ascorbinsyre / E-300
/ Calciumascorbat / Natriumascorbat
Maltodextrin
Dextrose
Gærekstrakt
Carragenan / Karragenan E-407
Spirulina
Spirulina ekstrakt
Chlorella
Mononatriumglutamat
Monosodiumglutamat
MSG E-numre
E620 , E621 ,
E622 , E623,
E624, E625,
E626, E627,
E628, E629,
E630, E631,
E632, E633,
E634, E635,
E636, E637,
E638,
E639,
E640
Det tredje krydderi
Yeast Extract
Hydrolyseret soja protein
Hydrolyseret vegetabilsk protein
Hydrolyseret protein
Hydrolyseret plante protein
Hydrolyseret havre mel
Hydrolyseret kartoffel protein
Hydrolyzed cornstarch / Hydrolyseret majsstivelse
"Hydrolyzed protein"
Hydrolyzed Jojoba Esters
Hydrolyzed Collagen
HYDROLYZED KERATIN
Alt hvad der er hydrolyseret
Sodium caseinate / calcium caseinate
Textured protein incl. TVP
Autolyseret gær / Autolyzed yeast
DEXTROSE
Dekstrose
Polydextrose
Glukosesirup
Glukose / Glucose
Druesukker
Gelatine / Gelatin
Invertase / E-1103
Cyclodextriner / E-459
E-469 / Enzymatisk hydrolyseret carboxymethylcellulose
Sorbitol / E-420
Sorbitolsirup
Sucralose, Splenda, E-955, Sukralos, Sukralose
Hydrogenated starch hydrolysate
Hydrogenated palm glycerides citrate
Sodium Lauroyl Glutamate
Tricalciumcitrat / E-333
Sodium Gluconate/ Natrium glukonat
Caprylyl/ Caprylyl glucoside
Lauryl Glucoside
Lauryl Glutamate
Aluminium starch octenyl succinate / Stivelse Aluminium octenylsuccinat
Alkohol / Alcohol
Alle former for alkohol
Sukkeralkoholer, som f.eks Glycerin, Ethanol
Osteløbe (indeholder Enzymer)
Mononatriumcitrat
Natrium glutamat / Sodium glutamate
Torula yeast
Gær mad
Alm og øko gær
Yeast nutrient
Brewerst yeast / Ølgær
Textured protein / tekstureret protein
Valleprotein / Whey proteinValleprotein koncentrat / Whey protein concentrateValleprotein isolat / Whey protein isolateSojaprotein / Soy protein
Soja protein koncentrat / Soy protein concentrate
Soja sauce / Soy sauceSoja sauce ekstrakt /
Soy sauce extract
Alt der er protein
(Når der står protein i varedeklarationens ingrediensliste)
Alt der er beriget protein
Alt der er “fermenteret”
Enzymer (Der står ofte enzymer eller Enzymet´s navn på det pågældende produkt f.eks Protease, Amylase
Alt der er enzym modificeret / everything enzyme modified
Vetsin
Ajinomoto
Umami
Maltodekstrin (Kan gemme sig i naturlige aromaer / Vaniljeekstrakter,
som IKKE står på produktet)
Oligofruktose / Oligodextrin
Natrium citrat / Sodium citrate / E-331 / Trinatriumcitrat
Pektin / Pectin / Frugtpektion / E-440
Seasonings
Alle “smage” / Naturlig smag / Natural flavor
Eventuelle “Smagsstoffer” eller “Naturlige Smage”
Bygmalt / Barley malt
Maltet byg / Malted barley
Bygmaltekstrakt / barley malt extract"
Ultra-pasteurized” - Alt der er ultra pastiuseret.
Majsstivelse / Corn starch
Modificerede stivelser f.eks kartoffelstivelse, tapioka stivelse,
majsstivelse
Modified food starch
ZEA MAYS (CORN) STARCH
E-numre på modificeret stivelse er E-1404 til E-1450
Majs sirup / Corn syrup
Ris sirup / Rice syrup
Brun ris sirup / Brown rice syrup
Majsolie / Corn oil
Mælkepulver / Milk powder
Reduceret mælk (skummet: 1% - 2%) / Reduced fat milk
De fleste “lav kalorie / eller “fedtfattig” / “low fat or “No fat”Lipolyzed butter fat - Lipolyseret smørfedtAlt der er “beriget” / Anything “Enriched”Alt der er “Vitamin beriget” - Anything “Vitamin enriched”
Alt der er pasteriseret / Anything “Pasterurized”
Annatto
Edikke / Vinegar
Balsamic vinegar - Balsamico edikke
Visse aminosyrechelater (citrat, aspartat og glutamat anvendes som chelateringsmidler med mineraltilskud.)
Nytilføjet Erythritol (sødemiddel)
Nytilføjet Hydroylyzed corn startch
Nytilføjet Hydrolyzed Hyaluronic Acid
Nytilføjet Røget maltodextrin
Distarch Phosphate
Hestebønneprotein
Vegetabilske proteiner
Fruktose-glukosesirup
Lactosemonohydrat / mælkesukker / laktose
High Fructose Corn Syrup (HFCS)
Isoglukose
Kokoseddike
Vegetabilsk protein
SACCHAROMYCES/SILVER FERMENT
Hydrolyzed Algin
HYDROLYZED SODIUM HYALURONATE
Majsdextrin
HYDROLYZED WOOL
HYDROLYZED CONCHIOLIN PROTEIN
Glucose Oxidase
Sukrose / Sucrose
Lauryl Glucoside
Saccharomyces cerevisiae extract
GLYCINE SOJA PROTEIN
Hydrolyzed Viola Tricolor Extract
Hemp proteinSolsikke protein
Ærteproteinisolat
Protein fra brune ris
Majs glukose
Kollagen hydrolysat
Hydrolyseret kollagen fra torsk
HYDROLYZED COLLAGEN (DERIVED FROM FISH)
Hydrolyzed scorpion
SACCHAROMYCES/ ZINC FERMENTSACCHAROMYCES/CALCIUM FERMENTSACCHAROMYCES/COPPER FERMENTSACCHAROMYCES/IRON FERMENTSACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENTSACCHAROMYCES/MANGANESE FERMENSACCHAROMYCES/POTASSIUM FERMENTPALMARIA PALMATA EXTRACT
Kilder og mere info:
Det meste af listen er fra bogen medicin-slave eller ernærings-klog af Robby Curdorf.Mange af navnene og tilsætningsstofferne, der er tilføjet listen igennem tiden er også opdaget af mig, f.eks de hydrolyserede eller fermenterede kilder.
OBS !
Jeg finder så ofte nye betegnelser / navne for MSG, så hold øje med min hjemmeside.
De bliver tilføjet til MSG navne liste.
Kilder
Glukose"Industrielt fremstilles glukose hovedsageligt ved syre- eller enzymhydrolyse af stivelse
Alt hvad der er hydrolyseret er MSG.
fremstilles ud fra delvis hydrolyseret stivelse ved behandling med et enzym fra forskellige bakterier,herunder også en gensplejset.http://www.food4me.dk/Modules/Enumbers/ViewEnumber.aspx?InfoID=101
Sorbitol / E-420/ Sorbitol sirup / Sorbitol syrup:
Det er produceret kommercielt fra glukose (dextrose) og er blevet hydrolyseret fra stivelse.http://www.food-info.net/uk/e/e420.htm
Lauryl Glucoside:https://cosmeticsinfo.org/ingredient/lauryl-glucosideAscorbinsyre E-300
Kilde www.procudan.dk, men dette står ikke via linket mere
Polydextrose:
High Fructose Corn Syrup (HFCS) og Isoglukose
Lactosemonohydrat:
Erythritol